Home
Over ons
Filosofie
Vergeten groenten
Recepten
Flexibele groentemand
Op de markt
Samenwerking
Contact
Ourobouros

Flexibele groentemand

 

Onze flexibele groentemanden bevatten verse en gevarieerde seizoensproducten van gecontroleerde biologische en/of biodynamische teelt.

Wekelijks op woensdag worden deze verdeeld bij een afhaalpunt in je buurt.

De groentemand is samengesteld uit zoveel mogelijk groenten van Ourobouros of onze collega bioboeren van De Vroente. Waar nodig wordt de mand aangevuld met producten van andere lokale telers. Hierbij kan je kiezen voor een vast klein pakket (5-6 stuks) ter waarde van €13, een vast groot pakket (8- 9 stuks) ter waarde van € 21, en een fruitpakket (gem. 4 stuks) ter waarde van € 13. We hebben ook de mogelijkheid om bio-brood en bio-sap te bestellen.

Stel je toch liever zelf je groentemand samen, dan kan dit door artikels en gewicht toe te voegen en/of te schrappen. Wil je niet elke week een pakket, kan je ook deze voorkeur invoeren

Een mand vol leven, smaak en verfijning.
 
Visie Naar boven

We streven naar een kwalitatief seizoensgebonden lokaal bio (-dynamisch) product.

Voor sommige gewassen kunnen we niet anders dan buiten België in te kopen. Maar we blijven in Europa als de producten in Europa kunnen worden geteeld. Een ander voorbeeld zijn de appels. Als de Belgische appels op zijn, dan trekken we misschien nog even Europese appels in, maar als die op zijn, stopt het zeker. Vandaar dat sommige zaken die je misschien als courant beschouwt, niet het hele jaar in het pakket zitten.

Alle producten zijn van biologische oorsprong, en waar mogelijk ook biologisch-dynamisch.

Het bio-label en de bijhorende controles staan hiervoor garant.

We streven naar de grootst mogelijke variatie.

In de winter zijn kolen uiteraard een belangrijk deel van het aanbod, maar je krijgt zeker geen twee weken na elkaar dezelfde kool.

Versheid vinden we bijzonder belangrijk.

Als we merken dat bij aankomst van de producten de versheid niet voldoet aan onze normen, schrappen we dit product en proberen we het indien mogelijk te vervangen door een vergelijkbaar item.

Onze groentemand krijgt steeds een plastiek dekvel wat mogelijke uitdroging vertraagt.

Smaak speelt een even grote rol als uitzicht.

We oogsten op het ogenblik dat onze producten op hun best zijn. Verse, pas geoogste gewassen smaken immers lekkerder.

We streven naar zaadvaste rassen.

Dit komt de smaak ten goede en deze rassen zijn vaak voedzamer. Ze zorgen voor het behoud van biodiversiteit en zo verzetten we ons tegen de macht van grote zaadfirma's.

Bij de samenstelling letten we op een evenwicht aanbod.

We kiezen voor een evenwicht tussen blad-, wortel, en vruchtgewassen. Er is een combinatie van meer en minder lang bewaarbare groenten.

We gaan voor een goede verbinding tussen boerderij en consument.

Naast het loutere verkoop aspect, vinden we het belangrijk onze klanten te informeren en activiteiten te organiseren. Dit doen we adhv onze wekelijkse nieuwsbrief die samen met de groentemand tot bij jullie komen, alsook via sociale media.

We streven naar een eerlijke prijs zowel voor de boer als de consument

De boer krijgt een eerlijke prijs en is niet afhankelijk van de prijsschommelingen op de vrije markt.

Ourobouros cvba gaat een sociaal engagement aan in het bedrijf ten opzichte van de gemeenschap.

Er werken verschillende zorgvragers mee op de boerderij. Dit zijn mensen die op één of andere manier niet terecht kunnen in de reguliere tewerkstelling.

Afhaalpunten Naar boven

De afhaalpunten zijn bij particulieren die vrijwillig een ruimte ter beschikking stellen voor de groentemanden. We vragen dan ook om binnen de afgesproken uren het pakket op te halen, zodat deze mensen zo weinig mogelijk overlast hebben. De afspraken hierover staan per depot op de website vermeld. Bij onvoorziene omstandigheden waardoor je je pakket niet kan afhalen binnen de afgesproken tijd, neem je dezelfde dag contact op met Ourobouros.

Indien je het pakketje niet komt ophalen en niemand verwittigt binnen de afgesproken tijd, dan is deze voor de depothouder op kosten van de klant.

 • Dikkele: Brouwerijstraat (Vanaf 10u tot 21u30)
 • Baaigem: Wilgenstraat (Vanaf 10u-20u)
 • Munte - LSM (vanaf 10.15u tot 21u)
 • Moortsele: Kasteelstrat (Vanaf 11u-21u)
 • Oosterzele - leefschool ()
 • Merelbeke - De Beweging (11u-18u)
 • Merelbeke - Textiellabo (10u45 tot 21u)
 • Zwijnaarde (vanaf 11u)
 • St-Denijs-Westrem - Troubadour: Steenaardestraat (Vanaf 11u45 tot 21u)
 • Sint-Martens-Latem: Mortelputstraat (vanaf 12u tot 21u30)
 • De Pinte: Polderdreef (Vanaf 12u - 21u)
 • Lozer: Neerrechemstraat (12u tem 22u)
 • Ouwegem: Beertegemstraat (Vanaf 12u30 tot 21u)
 • Gavere: Baaigemstraat 115 (Vanaf 12u 15 - 21u 30)
 • Zingem Ter Beemt (privé) (13.30u-19u)
 • Zingem: Speelstraat (Vanaf 13u tot 21u30)
 • Freinetschool De 4 Tuinen (Vanaf 12u)
 • Munkzwalm: Sylvain Van De Veldestraat (Vanaf 13u45 tem 21i30)
 • Roborst: Borstekouterstraat (Vanaf 13u tot 21u)
 • Eine: Misweg (Vanaf 14 tot 21u30)
 • Oudenaarde - Torhoutstraat (Vanaf 14u15 - 22u)
 • Volkegem: Boembeekstraat (Vanaf 16u tot 20u)
 • Etikhove: Onderbossenaarstraat (Vanaf 14u30 tot 21u30)
 • Wortegem-Petegem: Café Oud gemeentehuis ()
 • Kluisbergen: Veerstraat (Vanaf 16u tot 19u)
 • Ronse - The Tower (Vanaf 16u tot 21u)
 • Maarkedal VANAF 07/08 ()
 • Vloesberg (Vanaf 7/08) ()
 • Everbeek - boerderij 21 (16.30u-21u)
 • Brakel - Diggie (Vanaf 17u-21.00u)
 • Elst: Daalpad (Vanaf 17u tot 22u)
 • Personeel ()

Onze werkwijzeNaar boven

Op vrijdag ontvang je de samenstelling van de gekozen mand in uw mailbox. Als je doorklikt op de link in de e-mail, kom je op onze website, en kan je inloggen in de groentemanden-app.

Eens je ingelogd bent, kan je de samenstelling wijzigen. Dit betekent artikels toevoegen en/of schrappen. Dit kan je telkens doen van vrijdagavond tot zondagavond 20u. Je hoeft niet op een bevestigingsknop te duwen. Tijdens deze periode kan je ook je vakantieperiodes invullen.

Het is niet mogelijk om via mail verlofperiodes en wijzigingen aan het pakket door te geven.

Op woensdag voormiddag stellen wij je groentemand samen op de boerderij en gaat deze rechtstreeks tot bij de depothouders. De ophaaltijd is afhankelijk van het gekozen afhaalpunt, die je terugvindt via de webapplicatie. We vragen je deze te respecteren. Bij onvoorziene omstandigheden neem je contact op met Ourobouros op de dag zelf. Indien het pakket zonder verwittiging niet wordt opgehaald binnen deze uren, is het pakket voor de depothouder.

Je groentemand wordt geleverd in een plastiek bak. Controleer steeds jouw naam op het etiket en kijk bij een grote bestelling na of er geen extra bak voor jou klaarstaan. Wanneer je twee bakken hebt, dan staat er 1/2 en 2/2 op de groentemand. De groenten en fruit mag je overladen in je boodschappentas. Indien een product niet aanwezig is in uw groentemand, wordt dit vermeld op onze nieuwsbrief. Indien er toch iets niet aanwezig zou zijn, kan je ons dit steeds laten weten op groentemand@ourobouros.be, binnen de 24u. Op donderdag ontvang je dan de digitale rekening in je mailbox.

In de tweede week van de maand daaropvolgend gaat er via domiciliëring het opgebouwde tegoed van je rekening. Als kleinschalig bedrijf willen we onze tijd in eerste instantie besteden aan de teelt van onze groenten en fruit. Met een domicilieringsopdracht spaar je ons hierdoor heel wat administratieve uren uit.

Wijze van betalingNaar boven

U krijgt wekelijks op donderdag de afrekening via mail nadat u uw pakket hebt afgehaald.

In de tweede week van de maand gaat er via domiciliëring het opgebouwde tegoed van je rekening. Als kleinschalig bedrijf willen we onze tijd in eerste instantie besteden aan de teelt van onze groenten en fruit. Met een domicilieringsopdracht spaar je ons hierdoor heel wat administratieve uren uit. Wanneer je stopt met de afname van een groentemand, wordt de domiciliëring onmiddellijk stopgezet door ons, nadat we een mailtje van je hebben ontvangen op groentemand@ourobouros.be.

Indien een domiciliering niet wenselijk is, dan is er ook de mogelijkheid om de eerste 4 maanden de betalingen te doen via overschrijving. Vergeet hierbij zeker niet de datum van het pakket en de naam van de klant te vermelden. Dit op volgend rekeningnummer: BE62 9793 2580 9261. Deze betalingen gebeuren steeds wekelijks.

Na deze proefperiode, raden we sterk aan om over te stappen op domiciliëring.

Bij wanbetaling heeft Ourobouros cvba het recht om de mogelijkheid tot bestellen onmiddellijk stop te zetten.

 

v0.3 - betaPrivacy & Algemene voorwaarden | Ter referentie kan u altijd ons BIO-certificaat raadplegen.