CAVOLA ARAPA IN UMIDO

Porties:4 Bereidingstijd Moeilijkheid:

Gestoofde koolrabi (4/5 personen)

Wat heb je nodig?
  • 800g koolrabi (geschild gewicht) in plakken, en in repen gesneden
  • 60 g boter
  • 40 g tafelsuiker
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 2,5 dl kippen-of groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
U kunt deze merkwaardige groente rauw eten of koken en met boter serveren, zoals zoveel groenten. Dit is een interessant recept dat oorspronkelijk uit Friuli komt. Heerlijk bij varkens- en lamsvlees.
  • 1. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en laat iets karameliseren.
  • 2. Voeg de stukken koolrabi en de azijn toe,en kook 10 minuten op laag vuur.
  • 3. Voeg bloem, komijnzaad, bouillon en peper en zout naar smaak toe.
  • 4. Kook op laag vuur tot de groente gaar is, en dien het gerecht op.

Bron: Antonio Carluccio, Passie voor groenten

Voeg deze recepten in uw groentemand WordPress › fout