U kan zich registreren door ons uw e-mail te bezorgen. Wij contacteren u daarna spoedig en u krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u zich kan aanmelden voor de samenstelling van uw groentemand. Bestaande klanten kunnen hier inloggen met gebruikersnaam en paswoord.
800g koolrabi (geschild gewicht) in plakken, en in repen gesneden
60 g boter
40 g tafelsuiker
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel bloem
½ theelepel komijnzaad
2,5 dl kippen-of groentebouillon
peper en zout naar smaak
Bereiding
U kunt deze merkwaardige groente rauw eten of koken en met boter serveren, zoals zoveel groenten. Dit is een interessant recept dat oorspronkelijk uit Friuli komt. Heerlijk bij varkens- en lamsvlees.
1. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en laat iets karameliseren.
2. Voeg de stukken koolrabi en de azijn toe,en kook 10 minuten op laag vuur.
3. Voeg bloem, komijnzaad, bouillon en peper en zout naar smaak toe.
4. Kook op laag vuur tot de groente gaar is, en dien het gerecht op.