RIBOLITTA

Porties:6 Bereidingstijd Moeilijkheid:

Toskaanse koolsoep (6 pers)

Wat heb je nodig?
  • 400g cavola nero (zwarte kool), of het buitenste blad van savooikool
  • 300g cannellinibonen, 12 uur geweekt, gekookt
  • 2 preien, in dunne ringen
  • 1 grote wortel, in blokjes
  • 2 bleekselderijstengels, in blokjes
  • Toscaanse olijfolie, zoveel als nodig blijkt te zijn
  • 2 grote aardappelen, geschild, in blokjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 300g tomaten, alleen vruchtvlees
  • 300g warmoes, alleen het blad, in reepjes
  • 1 takje tijm
  • 6 sneden oud brood, geroosterd
  • flink wat peper en zout naar smaak
Bereiding
  • 1. Haal het zwarte blad van de stelen van de cavolo nero en gebruik de taaie stelen niet.
  • 2. Doe prei, wortel en bleekselderij in een pan met 0,5 dl olijfolie en fruit de groenten 10 minuten zachtjes.
  • 3. Voeg aardappelen, courgettes, kool en tomaten toe en kook 1uur.
  • 4. Voeg de warmoes en de tijm toe en kook nog 20 minuten.
  • 5. Voeg 150g gekookte cannnellinibonen toe die u eerst fijngemalen hebt, en de rest van de hele bonen. Kook het geheel nog 30 minuten.
  • 6. Proef de soep als alles zacht en gaar is, en breng haar op smaak.
  • 7. Leg een sneetje brood in elk bord, giet de soep erover en laat in het brood trekken. Giet er flink wat extra vergine olijfolie over en bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper.

U kunt spinazie, warmoesblad, bloemkool, sperziebonen en verschillende andere groentesoorten op dezelfde wijze serveren.

Bron: Antonio Carluccio, Passie voor groenten

Voeg deze recepten in uw groentemand WordPress › fout