U kan zich registreren door ons uw e-mail te bezorgen. Wij contacteren u daarna spoedig en u krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u zich kan aanmelden voor de samenstelling van uw groentemand. Bestaande klanten kunnen hier inloggen met gebruikersnaam en paswoord.
400g cavola nero (zwarte kool), of het buitenste blad van savooikool
300g cannellinibonen, 12 uur geweekt, gekookt
2 preien, in dunne ringen
1 grote wortel, in blokjes
2 bleekselderijstengels, in blokjes
Toscaanse olijfolie, zoveel als nodig blijkt te zijn
2 grote aardappelen, geschild, in blokjes
2 courgettes, in blokjes
300g tomaten, alleen vruchtvlees
300g warmoes, alleen het blad, in reepjes
1 takje tijm
6 sneden oud brood, geroosterd
flink wat peper en zout naar smaak
Bereiding
1. Haal het zwarte blad van de stelen van de cavolo nero en gebruik de taaie stelen niet.
2. Doe prei, wortel en bleekselderij in een pan met 0,5 dl olijfolie en fruit de groenten 10 minuten zachtjes.
3. Voeg aardappelen, courgettes, kool en tomaten toe en kook 1uur.
4. Voeg de warmoes en de tijm toe en kook nog 20 minuten.
5. Voeg 150g gekookte cannnellinibonen toe die u eerst fijngemalen hebt, en de rest van de hele bonen. Kook het geheel nog 30 minuten.
6. Proef de soep als alles zacht en gaar is, en breng haar op smaak.
7. Leg een sneetje brood in elk bord, giet de soep erover en laat in het brood trekken. Giet er flink wat extra vergine olijfolie over en bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper.
U kunt spinazie, warmoesblad, bloemkool, sperziebonen en verschillende andere groentesoorten op dezelfde wijze serveren.